Translate

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χρήσιμες πληροφορίες για την θάσο!

    Αεροπορικές συγκοινωνίες:Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο και εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που κατά καλή σύμπτωση βρίσκεται στην απέναντι ακτή και κοντά στο λιμάνι της Κεραμωτής, στον κάμπο της Χρυσούπολης. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πληθώρα πτήσεων από και προς τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Σε μια περίπου ώρα οι επισκέπτες βρίσκονται από το αεροδρόμιο στη Θάσο. Μία άλλη δυνατότητα είναι και το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης. 

    Θαλάσσιες συγκοινωνίες: Η Θάσος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τρεις θαλάσσιες γραμμές, δρομολόγια στις οποίες εκτελούν ferry boats. Η μικρή διάρκεια της διαδρομής χαρίζει στον ταξιδιώτη την απόλαυση ενός ευχάριστου θαλάσσιου περίπατου. Μία σύνδεση εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή - Θάσος (Λιμένας) (ναυτ. μίλ. 6, διάρκεια 30-40 λεπτά).


Ταξί: Υπάρχουν σε όλα τα χωριά του νησιού. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Στο νησί υπάρχουν εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. Βενζίνη : Πρατήρια βενζίνης υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα χωριά του νησιού και κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου. Επισκευές: Συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων υπάρχουν στα περισσότερα χωριά του νησιού. Κέντρα διασκεδάσεως: Στη Θάσο (Λιμένα), στον Πρίνο, στα Λιμενάρια, στον Ποτό στην Παναγιά. Αγορές - Καταστήματα: Στο νησί υπάρχει πληθώρα καταστημάτων για τις αγορές σας. Τα προιόντα είναι λάδι, ελιές (θασίτικη θρούμπα), γλυκά κουταλιού και μέλι.Εκδηλώσεις - Πανηγύρια: Πρίνος : Το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου. Στο Μεγάλο Πρίνο(Μεγ. Καζαβίτι), πανηγύρι των Αγ. Αποστόλων στις 27 Ιουλίου και στο Μικρό Πρίνο (Μικρό Καζαβίτι) το πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου. Σε όλα τα πανηγύρια μοιράζεται το παραδοσιακό φαγητό 'κουρμπάνι'. Τα ΚΑΖΑΒΙΤΙΑΝΑ είναι εκδηλώσεις που λαβαίνουν χώρα στο Μικρό Πρίνο (Μικρό Καζαβίτι) από παραδοσιακά σχήματα τον Ιούλιο και Αύγουστο. Ραχώνι : Τα πανηγύρια στο Ραχώνι, της Παναγίας, 15-16 Αυγούστου και στο συνοικισμό του Αγ. Γεωργίου, του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου και του Αγ. Γεωργίου. Ποταμιά : Το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή του Πάσχα. Παναγιά : Το ξακουστό πανηγύρι της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου. Λιμενάρια : Το πανηγύρι του Αγ.Γεωργίου, την Τρίτη του Πάσχα. Λιμένας ή Θάσος : Το καλοκαίρι δίνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος και συναυλίες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου. Τράπεζες: Στην πόλη της Θάσου, στην Σκάλα Πρίνου και στα ΛιμενάριαΥγεία: Στην πόλη της Θάσου και στα μεγάλα χωριά, υπάρχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και φαρμακεία. Στον Πρίνο υπάρχει το Κέντρο Υγείας και φαρμακείο. Η Θάσος διαθέτει, επίσης, ειδικό καράβι ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων και βαριών περιστατικών στο νοσοκομείο της Καβάλας.Χρήσιμα τηλέφωνα:Αεροδρόμιο Χρυσούπολης : 2591053273 Αστυνομία Θάσου : 2593022500 Αστυνομία Πρίνου : 2593071230 Τουριστική αστυνομία : 2593023111 Κέντρο Υγείας (Πρίνος) : 2593071100 Λιμεναρχείο Καβάλας :2510223716 Λιμεναρχείο Θάσου : 2593022355 Λιμεναρχείο Πρίνου : 2593071290 Λεωφορεία : 2593022162 Δήμος Θάσου : 2593023118, 2593023918 Αρχαιολογικό Μουσείο : 2593022180 Μουσείο Βαγή : 2593061400

Η δεύτερη σύνδεση εκτελεί το δρομολόγιο Καβάλα - Σκάλα Πρίνου (ναυτ. μίλ. 18, με διάρκεια 75 λεπτά). Η τρίτη το δρομολόγιο Νέα Πέραμος - Σκάλα Πρίνου (ναυτ. μίλ 18, με διάρκεια 75' λεπτών). Η Νέα Πέραμος βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας, επί της Εγνατίας οδού. Όλα τα ferry boats αναχωρούν σε τακτές ώρες και κατά τη διάρκεια του θέρους πυκνώνουν τα δρομολόγια τους, λόγω της μεγάλης κίνησης.
    Χερσαίες συγκοινωνίες: Όλο το οδικό δίκτυο του νησιού είναι ασφαλτοστρωμένο. Η κύρια οδική αρτηρία είναι ο περιφερειακός δρόμος "γύρος του νησιού", το μήκος του οποίου είναι 98 χλμ. Μέσα στο νησί, η συγκοινωνία γίνεται με λεωφορεία, τα οποία, με αφετηρίες τον Λιμένα (Θάσο) και την Σκάλα Πρίνου, φθάνουν σε όλα τα χωριά του νησιού, αλλά και στα ακρογιάλια, και έχουν ανταποκρίσεις στην άφιξη ή αναχώρηση των πλοίων. Όμως, τρεις φορές την ημέρα, τα λεωφορεία κάνουν το "Γύρο της Θάσου", μεταφέροντας κατοίκους και επισκέπτες στα παράκτια χωριά, αλλά και σε όλα τ' ακρογιάλια.
Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να επιβιβαστεί στο πρωινό λεωφορείο, να σταματήσει σε όποιο παράκτιο χωριό ή ακρογιάλι θέλει και με το απογευματινό λεωφορείο να συνεχίσει τον κύκλο. Οι αναχωρήσεις γίνονται σε τακτές ώρες, που κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι συχνότερες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου